Składniki (ilość uzależniona od naszego zapotrzebowania):
Mięso z piersi kurczaka bez skóry
Tłuszcz do smażenia: olej kokosowy, smalec lub masło klarowane
Papryka czerwona
Cukinia
Cebula
Pomidory krojone z puszki
Kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić, podsmażyć na oleju kokosowym, smalcu lub maśle klarowanym.
Zdjąć usmażonego kurczaka z patelni, wrzucić na patelnię cebulę, paprykę i cukinię (pokrojone). Posolić, popieprzyć.
Jak będzie pół miękkie wrzucić pomidory z puszki. Poczekać aż odparują. Jak wszystkie warzywa dojdą dodać kurczaka, przemieszać, chwilkę poddusić i gotowe.
Zjeść razem z makaronem/ryżem lub chlebem - jeżeli nasze zapotrzebowanie energetyczne jest wysokie lub też zjeść samo jako posiłek niskowęglowodanowy.